tiistai 31. maaliskuuta 2015

Tampere Kuplii 2015 + Shoun Pagoda

Kuplii oli tuossa viime viikolla ja olin paikalla viikonlopun. Lauantai meni jotakuinkin niin, että olin niitä viimeisiä jotka onneksi pääsivät kastastamaan cossikisan. Sen jälkeen siskon kanssa käytiin karkkimeressä ja kierreltiin myyntipöydät läpi. Tapasin pari tuttuakin kun nälkä jo alkoikin olla. Anttilan Hese oli päämääränä ja sielä sattumalta olikin Fry (Facebookissa Nordica Cosplay) syömässä poppoonsa kanssa. Olinkin etsinyt häntä ja vaihdettiin muutama sana pöytäseurueen kesken sillä välin kun siskoni lähti tilaamaan ruokaa meille. Koska Fry oli ollut kisaamassa ja cossin jältiltä teki kuolemaa, totesin että voisin mennä samaa matkaa hänen kanssaan kun asumme n. kilometrin päässä toisistamme. Itsekin halusin cossin pois päältä mahd. pian, koska kyseisen peruukin kanssa istuminen oli ikävää. Kello oli jotain hieman yli neljä kun saavuimme kotiin. Siinä olikin sitten aikaa rakennella Shoun pagoda valmiiksi ja tehdä pari pientä parannusta pukuun.

Edellisyönä olin ommellut Mokoun peruukin sisälle pinnin, jolla peruukki pysyi vallan mainiosti päässä paikoillaan, mutta sen paino ja jatkuva takkuun meneminen otti pattiin. Perjantaina kun kaivoin kyseisen peruukin ulos pussistaan, totesin että seuraavaa Moksu-cossailua varten täytyisi hommata uusi karvakasa. Sen verran hamppuun valkoinen pitkä kaunokainen oli päätynyt jo muutaman käyttökerran jälkeen. Silikonisuihkeella moista tuli syksyllä käsiteltyä, että suuremmilta takuilta vältyttäisiin. Loppujen lopuksi sekään ei auta, kun kyseessä on kuitenkin VALKOINEN, PITKÄ PERUUKKI. Jokaisen cossaajan pitäisi tietää mitä tuollainen combo tarkoittaa. Ei Mokousta sen enempää jaarittelua kuin että olin tosiaankin hieman omanlainen, rock/punk Moksu.

 Lauantain look. Kuvasta saattaa hieman nähdä, että takaa peruukki on hieman epäkunnossa. Kuvaajalle Jucelle iso kiitos siitä kun jaksoi odottaa sen aikaa että siskoni sai karvakasan ja rusetit paikoilleen.

Frostiin en ollut kerennyt tehdä Shoun pagodaa, koska en tiennyt mistä sen tekisin. Keskiviikkona sitten päähän napsahti idea ja lähdin kaupungille vierailemaan Harrasteissa, jonne upposi vajaa 20e. En tiedä mitä tekisin ilman kyseistä puljua. Sinooperista löytyy aika löyhästi mitään, mistä itse voisin tehdä asioita cosseihini.

  Cosplay is serious business. Tein paperista pienen prototyypin katosta vain todetakseni että en ollut miettinyt tarpeeksi ja siitä tuli tavallinen pyramidi. Käytin sitä sitten hattuna.

 Keihään kärki tuli tehtyä ohuimmasta softiksesta mitä löytyi ja sitä jäi yli reilusti. Keskiviikon saldona mukaani tarttui paksumpaa versiota, joka maksoi euron (huomiona että ohuempikin oli maksanut saman verran ja arkit olivat kuitenkin kooltaan samanlaiset). Tässä kuvassa olin leikannut paksummasta softiksesta ja parin millin paksuisesta pahvista kattoon palat. Liimasin pahvin kiinni softikseen ERi KEEPER-liimalla (piti ihan googlettaa oikea kirjoitusasu).


 Muut cossaajat käyttävät kuumaliimaa sillä välin kun käytän Erikeeperiä. Maalarinreipillä laittoin neljä seinää yhteen ja sisäpuolelle liimaa.

 Sama eri kulmasta. Taustalla myös neljä rengasta viidestä. Alkuperäiseltä väriltään ne olivat rumia keltaisia.

 Katon kärki oli liian lyhyt ja paksu, jotta viisi rengasta olisi siihen mahtunut kunnolla. joten leikkasin hieman pois ja tein paksummasta softiksesta ja pahvista uuden paremman kärjen.

 Pagodan pohja. Maalarinteippirulla osoittautui inspiroivaksi ja sain idean leikata kaksi suikaletta ohuemmasta softiksesta, liimata ja teipata ne yhteen renkaaksi. Housuista jäi collegetrikoota yli ja siitä leikkasin kaksi pitkää suikaletta, jotka sitten pyörittämällä sain köysimäiseksi.

 Köysi oli hieman liian pitkä, eli sovittaessani sitä renkaan ympärille liimasin sen kiinni Loctiten nestemäisellä pikaliimalla ja leikkasin ylimääräisen pituuden pois. Ja sinne tänne reunoille tuli hieman Erikeeperiä kyytipojaksi.

 Pohja-osaan liimasin palan paksua pahvia eräästä litteästä postipaketista, joka oli jäänyt erään peruukin jäljiltä pölyttymään sänkyni alle. Kattoon taasen liimasin palat ohuemmasta softiksesta. Kuvan alakulmassa taasen on katon sisälle tuleva kehikko/reunus. Paksua softista, jonka päälle on laitettu ohutta pahvia.

 Pohja-osaan lisäsin palan paksua softista, jonka alla oli vielä pienempi ympyrä pitämässä koko pohjaa kasassa isomman palan ja pahvin välissä. Erikeeper oli jälleen kaveri.

 Maalausvaiheesta en jostain kumman syystä ottanut kuvia, mutta Hobbylinen maaleilla mentiin. Pohjan väri tuli sekoitettua tummanruskeasta ja valkoisesta, jossa on hitusen oranssia seassa. Yöksi liimailun jäljiltä jätin pagodan tuollain (kiitos kasa PS2-pelejä jotka asutte huoneessani), että katto ei karkaisi yön mittaan minnekään vaan kuivuisi kiinni haluamaani asentoon.

 Katon liimasin kiinni pelkällä Loctitella, mutta pohjalle tein ärsyttävän virheen ja tein Erikeeperillä pienen ympyrän, jonka sisälle lisäsin pienen tipan Loctitea. Aamulla kun katsoin oliko valkoinen Erikeeper kuivunut, eihän se ollut koska Loctite oli sekoittunut siihen! Se siitä huomaamattomasta liimausjäljestä.

 En tiedä mitä ihmettä liimauksen aikana oli tapahtunut, mutta jostain kumman syystä katto ei ollutkaan mennyt tasaisesti kohdilleen vaan yksi reuna tuli yli reilusti muiden. Noh, asialle ei voinut enää mitään koska cossi piti laittaakin jo niskaan. Joudun ensi kertaa varten irrottamaan katon, tekemään pari pientä muutosta siihen ja liimaamaan takaisin, toivottavasti paremmalla onnella.

Sunnuntaina hilluin Shou Toramaruna. Klo 11 oli Cosplaydeitti, johon olin osallistunut yhdeksi ehdokkaaksi shoujo-ai kierrokselle. En liiemmin pidä lavalla olemisesta saatika sielä puhumisesta, eli jännitti perkeleesti ja hahmoon eläytyminen siinä tilanteessa oli mielenkiintoista. Yritin pitää ylvästä, mutta rauhallista ja maturea profiilia, mutta kysymykset ja vastaukset sekä yleisön reaktiot pakottivat välillä hymyilemään oudosti ja jopa naurahtamaan. Muutoin kokemus oli ihan mukava, vaikka sitä oikeaa ei löytynytkään :'( 

Jostain kumman syystä kuvauspistettä ei ollutkaan sinä päivänä eikä kukaan nähtävästi tunnistanut hahmoja tai eivät vain uskaltaneet pyytää kuvaa eli kuvaa paricossistamme ei ole (Fry oli tosiaankin Byakuren Hijirinä samasta sarjasta ja vieläpä pelistä, eli hilluimme paljon yhdessä koko sunnuntain). Paitsi että huijasin. Tasan yksi kuva meistä napattiin, mutta ei ole tietoakaan ilmestyykö sitä jonnekin päin internettiä. Oh well. Ennen lähtöäni aamulla isä ja äiti halusivat kuvaa minusta, mutta koska bussini lähti vajaan kymmenen minuutin päästä ja pysäkille käveleminen kestäisi n. viitisen minuuttia, jouduin lähtemään kesken kaiken. Molemmat kirosivat sitä, mutta lupauduin kuvattavksi sitten kun tulen kotiin. Ja niinhän siinä kävi, etät isä oli heti kamera vastassa kun kotiin pääsin joskus kuuden aikaan. Väsymys oli suuri ja halusin vain pian uudestaan Shoun niskaan. Säät nyt ovat olleet hieman huonoja ja kiitän onneani että sunnuntaina ei satanut juuri lainkaan. Koska pagoda olisi kärsinyt siitä aikamoisesti. Kevään mittaan olisi mahdollisesti tarkoitus käydä shoottaamassa Shoulla ja Byakurenilla. Sen verran tyytyväisiä olemme molemmat niihin ja hahmotkin ovat aivan ihania.

 Vertailun vuoksi kuva Frostista. Unohdin housut kotiin Tampereelle ;;___;; Kuvaajalle Error 424:lle iso kiitos kuvasta.

 Ja sitten kuva by isä. Puvun punaiset värit näyttää hieman magentalta tuossa valossa, joka on aika jännää. Pitkän päivän jäljiltä tungetaan kamera suoraan naaman eteen ja käy näin. No jaa, shoottailua odotellessa.

Kun olin viimeistä kertaa käynyt myyntipöydillä katsomassa josko viime hetkillä löytyisi jotain ostettavaa, tapahtui jänniä. Sanaakaan minulle ei sanottu vaan tuntematon henkilö ilmestyi jostain ja tämä lappunen jätettiin käteen. Olin ja olen yhä hämmentynyt. Kai sitten näytin lutuiselta Shouna? Näin samaisella henkilöllä enemmänkin lappusia, eli kai kyseessä oli joku isompikin juttu etten vain minä ollut ainut joka sai piilokehuja?


Sellainen oli tämän vuoden Kuplii. Odotan ensi vuotta innolla. Toivottavasti Tampere-talo tarjoaisi mahdollisesti enemmän ohjelmaa mangaan liittyen (sarjakuvatapahtuma kun on kyseessä) ja mahdollisesti ehkä animekaraoken.  Seuraava coni onkin mahdollisesti Desucon, jos ja kun vänkäriksi pääsen. Vänkäröintiä hoitelisin Ren Taona Shaman Kingistä. Kyseisestä cossista mahdollisesti jaan WIP-juttuja tässä kevään mittaan~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti